Strony

Saturday, April 18, 2015

For the foodies: Cupcakes & Cupcakes



W tym roku moja siostra, mama i ja postanowiłyśmy wzbogacić świąteczne menu o trochę mniej tradycyjne pozycje. Oprócz sernika i kilku rodzajów babek przygotowałyśmy też babeczki, wykorzystując przepisy na ciasto marchewkowe i babkę majonezową. To pierwsze już dawno nie kojarzy się nam z nietypowym połączeniem, a jeśli chodzi o majonez jako składnik deseru, to bez obaw - efekt końcowy to nie przykład połączenia słodki słony. Fantastycznie komponuje się z pozostałymi składnikami, powodując, że całość ma wyrazisty smak i idealnie wilgotną konsystencję. Odpowiedni jest zarówno ten kupiony, jak i ten zrobiony własnoręcznie w domu. Przepisy poniżej!

This year, my sister, our mum and I had decided to enrich our Easter menu and add some less traditional positions. The cheesecake and three different kinds of bundt cakes were not enough this time, so we prepared the cupcakes, using the recipes for carrot cake and mayonnaise bundt cake. The first one had stopped being perceived as an unusual combination a long time ago but when it comes to mayonnaise, it definitely is not considered a desert kind of ingredient. But no worries; it's not an example for a salty sweet union. It composes fantastically with all the other ingredients and gives the cake distinctive taste while also making its consistency perfectly moist. The fact if the mayonnaise is bought in the store or homemade doesn't make any difference - both kinds are perfect. The recipes below!



Babeczki z ciasta marchewkowegoCarrot Cupcakes

2 szklanki mąki / 2 glasses of flour
1,5 szklanki cukru / 1,5 glass of sugar
4 jajka / 4 eggs
2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 tea spoons of baking powder
2 łyżeczki sody oczyszczonej / 2 tea spoons of baking soda
3/4 kostki masła / 150g of butter
2 łyżeczki cukru wanilinowego / 2 tea spoons of vanilla sugar
4 łyżeczki cynamonu / 4 tea spoons of cinnamon
2 szklanki startej marchwi / 2 glasses of grated carrots


Ubij jajka z cukrem, dodaj do nich marchew i inne sypkie składniki. Masła rozpuść, ostudź i dodaj do ciasta. Wlej je do foremek i papilotek, piecz ok. 35-40 minut w 200 stopniach. 

Whipe eggs with sugar, then add carrots and other loose ingredients. Melt the butter in a pot, cool it down and add to the dough. Put the mass prepared like this in the molds and muffin shapes and bake it around 35-40 minutes in 200 Celsius degrees.




Babeczki z ciasta majonezowego / Mayonnaise Cupcakes

280 ml majonezu / 280 ml of mayonnaise
1 szklanka mąki pszennej / 1 glass of flour
1 szklanka mąki ziemniaczanej / 1 glass of potato flour
6 jajek / 6 eggs
1 szklanka cukru / 1 glass of sugar
2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 tea spoons of baking powder


Zmiksuj cukier, jajka i majonez. Następnie dodaj mąkę i proszek i dokładnie wymieszaj. Przełóż do foremek i papilotek. Na wiesz możesz dodać pokrojoną czekoladę. Piecz ok. 45 minut w 180 stopniach.

Mix eggs with sugar and mayonnaise. Add flours and baking powder and mix precisely, don't leave any clumps. Put the dough in the molds and muffin shapes and bake around 45 minutes in 180 Celsius degrees.






Przygotuj waniliowy albo śmietankowy budyń, połącz go z masłem i dwiema łyżkami cukru pudru, a następnie przełóż na muffinki używając szprycy. 

Prepare vanilla or cream pudding, mix it with butter and 2 spoons of powder sugar and put it on the top of the muffins, using a confectionery syringe.





Smacznego!

Bon appetite!

2 comments:

  1. Yummy yummy :)

    Bisous de France
    Sandy

    www.taimemode-fashionblog.com

    ReplyDelete
  2. Superb!
    I'll wait for me! http://theroaronthecatwalk94.blogspot.it/ :*

    ReplyDelete