Strony

Thursday, August 21, 2014

For the foodies: Think pink!


Pink is the color of calmness and composure. So I heard. They say that when we happen to be in a pink chamber our organism gets a signal it should chill out. I decided to find out what's the influence of pink food on us - in a frozen (watermelon sorbet) and liquid version ( beetroot smoothie). I'm not sure if I became more quiet and calm after that but I surely had a chance to amuse my taste buds very much. Recipes below!

Różowy to kolor spokoju i opanowania. Tak słyszałam. Podobno gdy znajdujemy się w pomieszczeniu o różowych ścianach, nasz organizm dostaje sygnał, że powinien się zrelaksować. Ja postanowiłam sprawdzić wpływ ma na nas różowe jedzenie - w mrożonej wersji jako arbuzowe lody i w postaci gęstego smoothie. Nie jestem pewna czy stałam się po tym spokojniejsza, za to wiem na pewno, że moje podniebienie było całkiem rozpieszczone. Przepisy poniżej!





WATERMELON SORBET / ARBUZOWY SORBET


Mix watermelon and a peach with some lime juice. Put the mass into the plastic ice cream moulds (I bought mine in IKEA) and set them in the freezer. Instead od the mould you can use any tiny plastic cup and some slices of limes - set them in the middle of the wooden stick and then put them in the cups filled with the fruit mass as a stand for it. They should stay in the freezer for a couple of hours but I'm never patient enough to wait so I savour slightly frozen mass ;)

Zmiksuj arbuza i brzoskwinię z sokiem z limonki. Przelej owoce do pojemniczków na lody (ja kupiłam je w IKEI) i wstaw do zamrażarki. Zamiast pojemników świetnie sprawdzają się niewielkie plastikowe kubeczki i plastry limonki zatknięte w połowie drewnianego patyczka - włożone do kubeczka z arbuzem służą jako podstawka. Lody powinny znajdować się w zamrażarce kilka godzin, ale jak rzadko wytrzymuję i zabieram się już za lekko zmrożoną masę ;)







BEETROOT SMOOTHIE / SMOOTHIE Z BURAKA

Put choped pineapple, orange and two small beetroots into the blender. Add a spoon of honey, a droplet of vanilla extract and half of glass of water. Mix it all and voila! The only thing you need to be careful with is the amount of the extract you add to that smoothie - I overdid when I was preparing that for the first time and I couldn't taste anything else that vanilla. This recipe is perfect for the beetroot fans - you can surely taste it in the smoothie and it compose perfectly with the fruit.


Wrzuć do blendera pokrojonego ananasa, pomarańczę i dwa niewielkie buraki. Dodaj łyżeczkę miodu, kroplę ekstraktu z wanilii i pół szklanki wody. Całość zmiksuj i voila! Jedyna rzecz na jaką trzeba uważać to ilość ekstraktu z wanilii jaką dodajemy - ja za pierwszym razem przesadziłam i nie czułam wiele więcej poza wanilią. Przepis jest idealny dla fanów buraków - ich smak jest zdecydowanie wyczuwalny i bez obaw, świetnie komponuje się z owocami.






No comments:

Post a Comment