Strony

Saturday, May 16, 2015

For the Foodies: Dinner time!



This post was created thanks to my wonderful mum, who prepared dinner like this the last time I was home. This is a bit "I don't know what to cook, I'll see what we have at home" kind of dish, however, it turned out to be a jackpot. There's an entire range of tastes and consistencies - crunchy pumpkin pits, smooth sauce, sweetness of cranberries, aroma of mushrooms and oregano. The sequence of a little bit atypical combinations, turned into one perfect dish. 
Bon appetite! 


Ten wpis powstał dzięki mojej fantastycznej mamie, która właśnie taką kolację przyrządziła, kiedy ostatnio pojechałam do domu. Danie trochę z serii: "nie wiem co ugotować, zobaczę co jest w lodówce" okazało się strzałem w dziesiątkę. To cała gama smaków i konsystencji - chrupkie pestki dyni, gładki sos, słodycz żurawiny, aromat grzybów i oregano. Ciąg nieco nietypowych połączeń przerodził się w jedno pyszne danie. 
Smacznego!




Ingredients / Składniki:
chicken breast / pierś z kurczaka
mushrooms (dried, fresh or frozen) / grzyby (mogą być świeże, mrożone czy suszone)
dried cranberries / suszona żurawina
pumpkin pits / pestki dyni
cheese / ser (w plastrach albo starty)
chopped fresh oregano / siekane świeże oregano 

Sauce / Sos:
plain yogurt / jogurt naturalny
spoon of mayonnaise / łyżka majonezu
salt and pepper / sól i pieprz







Slice the chicken then put the rest of ingredients on it and cover it all with cheese. Roast chicken in 200 C degrees for around 35 minutes.

Kurczaka pokrój w kawałki, pozostałe składniki ułóż na nim, a całość przykryj plastrami sera. Piecz przez około 35 minut w 200 stopniach Celsjusza. 





1 comment:

  1. It looks really tasty, this is a perfect recipe for me because i love chicken breast and mushrooms.

    ReplyDelete