Strony

Sunday, May 11, 2014

For the foodies - Rafaello cake


It's been awhile since my last post (I blame the fact the exams are closer and closer) but I'm back and I'll do my best not to neglect the blog anymore. Today, enjoy the post for the foodies! 
As we all know, there are important and more important things. Yellow M&M's, chocolate and Rafaello are definitely the most important ;) You already know I think this way, so imagine what I felt when found out about Rafaello cake. Of course, I was skeptical when I got the recipe - yet, there's no way the salty crackers would be tasty in a cake and the cream would taste like the original one. Of course, I was wrong. Rafaello is the easiest cake ever - there's no need to bake it and no possibility to overdo on any of the ingredients and the most important, when it comes to the taste, it's not far from the original. Recipe below ;)

Od ostatniego wpisu minęło już trochę czasu (obwiniam zbliżające się egzaminy), ale już jestem i tym razem postaram się zrobić co w mojej mocy, żeby nie zaniedbywać już bloga. Dziś wracam z postem dla łasuchów!
Jak wiemy są rzeczy ważne i ważniejsze. Żółte M&M'sy, czekolada w każdej postaci i Rafaello są zdecydowanie najważniejsze ;) Wyobraźcie sobie co człowiek myślący w ten sposób czuł odkrywając Rafaello w wersji ciasta. Oczywiście, że dostając przepis byłam sceptyczna - przecież nie ma opcji, żeby słone krakersy dobrze smakowały w cieście, a krem wyszedł jak w oryginalnej wersji. Oczywiście, że się myliłam. Rafaello to najprostsze ciasto z możliwych - nie ma pieczenia i ciężko jest przesadzić z którymkolwiek składnikiem, a co najważniejsze, w smaku prawie nie odbiega od oryginalnych kokosowych kulek. Przepis poniżej ;)





Składniki / Ingredients:

400g wiórków kokosowych / 400g of coconut shreds
3 łyżki mąki pszennej / 3 spoons of flour
3 łyżki mąki ziemniaczanej / 3 spoons of potato starch
3 szklanki mleka / 3 glasses of milk
250g masła / 250g of butter
1 szklanka cukru / 1 glass of sugar
3 żółtka / 3 yolks
2 paczki krakersów / 2 packs of crackers





Wymieszaj żółtka i połowę cukru mikserem. Mąkę rozpuść w jednej szklance mleka mieszając, a następnie dodaj do żółtek z cukrem tworząc jednolitą masę / Mix yolks and half of sugar with a blender. Dissolve flour and starch in one glass of milk and then add it to the yolks and sugar and create a uniform mass



Zagotuj 2 szklanki mleka i rozpuść w nim resztę cukru. Kiedy mleko zacznie wrzeć, dodaj przygotowaną masę i natychmiast zacznij mieszać, aż uzyskasz konsystencję budyniu. Po przestudzeniu masy dodaj masło i połowę wiórków kokosowych i wymieszaj mikserem / Boil 2 glasses of milk and dissolve the rest of sugar in it. When the milk starts bubbling, add the mass you prepared before and start mixing immidiately. Don't stop until the mass looks like pudding. After cooling it add butter and half of the coconut shreds and mix it with a blender. 



Ułóż warstwę spodnią z krakersów, a następnie posmaruj ją przygotowanym kremem. Powtarzaj proces, do wyczerpania składników. Zwykle wychodzą dwie lub trzy warstwy. Wierzch posyp resztę wiórków /  Prepare the layer of crackers and put the cream on it. Repeat the process until you're out of ingredients. Usually, there are two or three layers. Put the rest of coconut shreds on the top


Włóż ciasto do lodówki na przynajmniej 3 godziny, aby stężało, a potem... smacznego! / Put the cake into the fridge to make it thicken for at least 3 hours and then... bon appetit!




No comments:

Post a Comment